kkazek12 |
Dodany dnia 28-11-2022 08:22
|
Obserwator
Data rejestracji: 28.11.2022
|
Sprawa jest sprzed 10 lat, ale mam zdjęcia, nie wiem jak je umieścić więc najpierw opiszę zjawisko i zapytam co sądzicie. był późny wieczór niebo ciemne wydawało się że bez gwiazd spojrzałem przez okno w górę i ujrzałem punkt świetlny wiszący nieruchomo na niebie w odległości nie do oszacowania po dłuższej obserwacji dostrzegłem zmieniająca się barwę tego punktu świetlnego więc poszedłem po aparat i spróbowałem go sfotografować. Nie mając statywu robiłem to z ręki długi obiektyw i drżenie ręki spowodowały poruszenia lecz można dostrzec zmianę barw obiektu - światła i jego kulisty kształt. Przez cały czas obserwacji obiekt się nie poruszał stał w jednym miejscu. Ponieważ światła samolotów fotografowałem wcześniej, później Starlink, gwiazdy ,księżyc i meteoryty, ale takie zjawisko spotkałem jeden raz. Pomyślałem ze balon meteorologiczny tylko po co światło o zmieniających się kolorach. i ponadto musiałby się poruszać, motolotnia też ponadto było ciemno i latanie motolotnią byłoby niebezpieczne. po jakimś czasie około 05 godziny światło zniknęło. Wrzucę zdjęcie jak się trochę podszkolę |
|
|
|
Andrzej |
Dodany dnia 28-11-2022 16:51
|
Główny administrator
Data rejestracji: 28.02.2010
|
Na 90% był to chiński lampion w bezwietrzny dzień.
https://youtu.be/XePUTMXnBOA
Edytowane przez Andrzej dnia 28-11-2022 16:56
|
|
|
|
kkazek12 |
Dodany dnia 29-11-2022 06:42
|
Obserwator
Data rejestracji: 28.11.2022
|